Χωρίς περιφορά και φέτος η εορτή των Αγίων Μαρτύρων!!!

0
904

Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά των λειψάνων των Αγίων έξι Μαρτύρων, πολιούχων της πόλεως των Μεγάρων, προκαλώντας νέα δυσανασχέτηση στους πολίτες με το άκουσμα των ειδών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεγάρων, για την αποφυγή συντονισμού και των μέτρων κατά της πανδημίας δεν θα πραγματοποιούσαν την περιφορά των αγίων λειψάνων των Αγίων Έξι Μαρτύρων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα εορτασμού της τοπικής εορτής, έχει ως εξής:

 1. Από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Αυγούστου, μέχρι το βράδυ της 16 ης Αυγούστου ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, φωτισμός των Δημοσίων και Δημοτικών και καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας και σημαιοστολισμού πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Έξι Έκτονος
 2. Ο  εσπερινός,  θα τελεστεί το βράδυ της 15 ης  Αυγούστου ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ,  με μέριμνα της  Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος
 3. Από τις 19.00 μέχρι τις 19.30 ώρα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ  15 ης  Αυγούστου,  οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.
 1. Την  Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, ώρα 19.30   θα ψαλλεί  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός , Χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
 1. Λόγω των μέτρων, που ισχύουν για την προστασία των πολιτών από την πανδημία  ΔΕΝ ΘΑ  ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ.
 1. Το βράδυ της Κυριακής  15 ης  προς 16 η  Αυγούστου , ώρα 00.00, επί του Τάφου των Αγίων Έξι (6) Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιον τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
 1. Εκκλησιαστικός  τελετάρχης  έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού – Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων και Β΄Γραμματεύς – Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 1. Από το βράδυ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ης μέχρι το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16 ης Αυγούστου 2021, γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.
 1. Το πρωί της  ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16 ης  Αυγούστου , θα τελεστεί  πανηγυρική Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία  στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Εξι Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος   κ. Δωροθέου,  πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος.

 

 1. Το  Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων,  παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το  Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων,  για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

 1. Εμφανίζεται η ιδιαίτερη προσοχή των πιστών κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της λειτουργίας τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον περίβολο, να αποφεύγουν το συντονισμό, να τις μεταφέρουν στις αποστάσεις και να φορούν προστατευτική μάσκα.