Απίστευτη ανακάλυψη: βρέθηκαν οι κερκίδες από το αρχαίο θέατρο του Αλεποχωρίου!!!

0
2547
φωτο αρχείου

Συγκλονίζουν μέρα με την ημέρα οι ανακαλύψεις που φέρνει στο φως, η αρχαιολογική σκαπάνη  στην περιοχή των Παγών {Αλεποχώρι}. Τελευταίες ανακαλύψεις είναι οι κερκίδες του ημικυκλικού αρχαίου θεάτρου στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής οι οποίες είναι άριστα διατηρημένες. Η αρμόδια αρχαιολόγος κ. Αυγερινού μαζί με μια πλειάδα συνεργατών δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν πριν μερικούς μήνες άρχισαν να διαφαίνονται στις πρώτες ανασκαφές ότι κάτι πολύ σημαντικό κρύβει ο συγκεκριμένος χώρος. Και πράγματι, δεν έπεσε έξω. Άρχισαν να γίνονται τομές σε όλο το έδαφος και μόλις πριν λίγες εβδομάδες επιβεβαιώθηκε ότι στον για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Παγών κρύβεται ένα υπέροχο ημικυκλικό αρχαίο θέατρο ή βουλευτήριο άριστα διατηρημένο με σκαλοπάτια, ενώ υπάρχουν ακόμα και συστήματα απορροής των νερών.
Ωστόσο, οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο έχουν σταματήσει προσωρινά {οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια για την συγκεκριμένη ανασκαφή} ενώ ο χειμώνας και οι βροχές θα είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ολοκλήρωση των εργασιών ανεύρεσης ολόκληρου  του αρχαίου θεάτρου. Μάλιστα πριν μερικές εβδομάδες τον χώρο επισκέφτηκε κλιμάκιο από τον δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας καθώς η περιοχή γεωγραφικά ανήκει εκεί.
Να θυμίσουμε ότι δημοσίως, πρώτος την είδηση για το αρχαίο θέατρο είχε ανακοινώσει μέσα από τα social media πέρυσι ο Ανδριανός Μιχάλαρος.