Πλήρης εγκατάλειψη: Αρχαιότητες μέσα στα μπάζα και τα σκουπίδια!!!

0
613

Αρχαία μέσα στα σκουπίδια και τα μπάζα. Αυτό μπορεί να διακρίνει κανείς όταν βρεθεί στα Μέγαρα και μάλιστα σε οικόπεδα τα οποία έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες, ωστόσο  ποτέ δεν έχουν καθαριστεί  εδώ και πολλά χρόνια από την αρμόδια υπηρεσία.
Οδός Σαχτούρη στο κέντρο των Μεγάρων. Πριν από δέκα περίπου χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε έναν από τους σημαντικότερους κλίβανους των αρχαίων Μεγάρων. Εκεί, οι αρχαίοι Μεγαρείς έφτιαχναν περίτεχνα κεραμικά για όλα τα αρχαία Μέγαρα. Ο ενθουσιασμός μάλιστα τότε της αρχαιολογικής υπηρσίας ήταν τέτοιος που μιλούσε για ένα από τα σημαντικότερα του είδους αρχαία ευρήματα. Εκεί βρέθηκαν άθικτα κτηριακά συγκροτήματα, κεραμικά ακόμα και υπολείμματα της εποχής που έψηναν τα κεραμικά. Για την ιστορία να πούμε ότι η οδός Σαχτούρη είναι ακριβώς απέναντι από το κατάστημα της Vodafone {το στενάκι πίσω από την οικία της οικογένειας Χαρτοφύλακα}. Το οικόπεδο δεσμέυτηκε από την αρχαιολογία λόγω των σημαντικών ευρημάτων. Και όμως: ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καθαριστεί. Πριν λίγους μήνες μάλιστα μέσα στις αρχαιότητες πέταξαν και μπάζα από διπλανά οικόπεδα.
Και ρωτάει κανείς: ποιος ο λόγος να αναπτυχθεί μια πόλη που δεν σέβεται το παρελθόν της; Ποιος ο λόγος να έρθουν τουρίστες σε μια πόλη που δεν σέβεται την ιστορία της;

Νίκος Νικολιζας

Οι αρχαιότητες, τα μπάζα και τα σκουπίδια σε όλο τους το μέγεθος