Επιστολή με αιχμές Γιάννας Ρήγα: “Προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης της προσωπικότητάς μου, δεν θα ευοδώσει…”

0
531

Έκλεισε και τυπικά ο κύκλος της απερχόμενης και πολύ επιτυχημένης προέδρου του νομικού προσώπου του δήμου Μεγαρέων του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Γιάννας Ρήγα από την νυν διοίκηση, με την επιστολή που γνωστοποίησε τόσο στον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη όσο και προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο αξιοσημείωτη είναι η παράγραφος στην επιστολή που η κ. Ρήγα αφήνει αιχμές για μη αποδεκτές συμπεριφορές απέναντι στο πρόσωπό της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης της προσωπικότητάς μου λόγω της ανεξαρτητοποίησης και της παραίτησής μου δεν θα ευοδώσει. Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω τακτικές αποτελούν προσφιλές σενάριο όσων, εδώ και επτά χρόνια, κινούνται υπογείως και με διαβάλλουν. Εφιστώ την προσοχή τους να μην το επιδιώξουν γιατί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων¨”.
Ουσιαστικά με την παραπάνω φράση η τεως πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ επικυρώνει τα λεγόμενα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” ο τέως αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Νικόλιζας λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Θα σας πω και κάτι άλλο για την κ. Γιάννα Ρήγα: έφυγε γιατί το ποτήρι ξεχείλισε όπως είπε και η ίδια. Τα όσα ακούγονταν στα προσυμβούλια έφταναν σχεδόν στο όριο του πολιτικού μπούλινγκ για τις δύο γυναίκες του συνδυασμού {Γιάννα και Λένα Ρήγα}”.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Γιάννας Ρήγα

“ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Δήμου Μεγαρέων
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων που με τίμησε, εγκρίνοντας την πρόταση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη,αναθέτοντάς μου την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων.
Κυρίες και Κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων μετά την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό του Δημάρχου, μένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που πρέσβευα και προεκλογικά.
Ανέλαβα έναν Οργανισμό με σημαντικά οικονομικά και χρονίζοντα προβλήματα. Παραδίδω σήμερα στη νέα διοίκηση ένα Νομικό Πρόσωπο με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων, οικονομικά υγιές και οργανωμένο με αναβαθμισμένες όλες τις δομές του (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Αθλητικές Εγκαταστάσεις).
Θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης της προσωπικότητάς μου λόγω της ανεξαρτητοποίησης και της παραίτησής μου δεν θα ευοδώσει. Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω τακτικές αποτελούν προσφιλές σενάριο όσων, εδώ και επτά χρόνια, κινούνται υπογείως και με διαβάλλουν. Εφιστώ την προσοχή τους να μην το επιδιώξουν γιατί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Ευχαριστώ θερμά τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» για την εμπι-στοσύνη τους στο πρόσωπό μου,και κυρίως το προσωπικό του Οργανισμού για την αμέριστη συ-μπαράσταση και τη βοήθειά του.
Η προσφορά μου στο Νομικό Πρόσωπο όσο και στο Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, κά-τω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες,ήταν ουσιώδης και ανιδιοτελής. Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με αξιοπρέπεια και πίστη στα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύω, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταφέρουμε να εξανθρωπίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Μέγαρα,5 Νοεμβρίου 2021
Με τιμή,
Γιάννα Ρήγα
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος”