Στην Ελευσίνα ο Μπούρας για επετειακή εκδήλωση Μικρασιατών!

0
813

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (Π.Α.ΚΠ.ΠΑ.) Δήμου Ελευσίνας με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η Ελλάδα στη μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή» ήταν ο Ιστορικός, Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας, κα Γεωργία Γιατζόγλου και άλλοι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μπούρας απηύθυνε χαιρετισμό και προλόγισε τον αξιότιμο καθηγητή και Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χατζηβασιλείου, με τον οποίο, άλλωστε, συνεργάζεται στο πλαίσιο των θεσμικών τους ρόλων.

Ο κ. Μπούρας τόνισε ότι ένιωσε καθήκον και υποχρέωση να παρευρεθεί στην επετειακή εκδήλωση, αποδίδοντας ελάχιστη τιμή στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι ευημέρησαν στον τόπο που γεννήθηκαν, καταστράφηκαν, εκδιώχθηκαν, έζησαν την προσφυγιά, αλλά αναστήθηκαν μέσα από τις στάχτες τους και άνθισαν ξανά στη νέα Πατρίδα.