Καταγγελία γονέων: “9 τάξεις στη Νέα Πέραμο, χωρίς θέρμανση…”!!!

0
1559

Επιστολή διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα καταγγελία ότι 9 τάξεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Περάμου δεν έχουν θέρμανση, έστειλε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος αναφέρει ότι ενώ ο δήμος Μεγαρέων και ο αρμόδιος των σχολικών επιτροπών κ. Σπύρος Τσιούνης γνωρίζει το πρόβλημα από το καλοκαίρι, δεν έχει μεριμνήσει για να αποκατασταθεί. Την στιγμή μάλιστα που ο χειμώνας, έχει ήδη έρθει!
Η επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά: “Κύριοι, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Περάμου, καταγγέλουμε ότι 9 τάξεις του σχολείου μας στερούνται θέρμανσης! Εκτελες από την 1η 1η 1η 1999 Η Δημοτική αρχή γνωρίζει το πρόβλημα από τον Ιούνιο περίπου και παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχει δώσει λύση! Οι γονείς, στην απελπισία μας, συγκεντρώσαμε ηλεκτρικά καλοριφέρ να δανείσουμε στις τάξεις!
Παρ’ όλα αυτά, αρκετές ακόμα δεν έχουν θερμαντικό σώμα. Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα στο κρύο. Για τα παραπάνω υπάρχουν έγγραφες αναφορές τόσο του συλλόγου γονέων όσο και της διεύθυνσης του σχολείου προς τον Δήμο και την πρωτοβάθμια, ωστόσο κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, κ. Τσιούνης, έχει πάψει να απαντά στα τηλέφωνα.
Ο δε Δήμαρχος είναι πολλάκις ενήμερος, και αναίσχυντα σήμερα μας δήλωσε ότι δε ντρέπεται καθόλου για αυτήν την κατάντια.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Παρακαλούμε θερμά να αναδείξετε το θέμα.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με το MegaraTv η απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος για τις σχολικές επιτροπές κ. Σπύρος Τσιούνης ότι θα τοποθετηθούν άμεσα εσωτερικού τύπου θερμάστρες «Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφ’ ενός την επίλυση του προβλήματος θέρμανσης των μικρών μαθητών και αφ’ ετέρου την απουσία κινδύνου να καταστραφούν ή να κλαπούν στο μέλλον καθώς δεν διαθέτουν εξωτερικές μονάδες. Αυτή η εξεύρεση λύσης ήθελε τον απαιτούμενο χρόνο και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η χρονική καθυστέρηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιούνης.

Ερωτηθείς επίσης για τα καταγγελόμενα από τον Σύλλογο Γονέων και τους ισχυρισμούς ότι «δεν απαντά στα τηλέφωνα», ο κ. Τσιούνης ισχυρίστηκε ότι «δεν σηκώνω τηλέφωνα σε δύο συγκεκριμένους γονείς επειδή καταφέρονται με άσχημο τρόπο προς το πρόσωπό μου, ενώ εγώ ενεργώ και αναζητώ την καλύτερη λύση στο πρόβλημα του κτηρίου και των μαθητών».