Κηδεύτηκε η ηγουμένη του Αγίου Ιωάννη Μακρυνού!!! {αποκλειστικές φωτογραφίες}

0
4089

Με όλες τις τιμές κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρυνού, γερόντισσα Μακρίνα {Σάλτα}. Χωροστατούντος του μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ Κωνσταντίνου, του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Ζυχνών και Νευροκοπίου κ.κ Ιεροθέου καθώς και του Επισκόπου Ελευσίνος κ.κ Δωροθέου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στις 12.00 το μεσημέρι. Πλήθος μοναχών, ιερομονάχων αλλά και ιερέων παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία η οποία διήρκεσε μία ώρα.
Με δάκρυα στα μάτια οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη αποχαιρέτησαν την σεβάσμια γερόντισσα η οποία εκοιμήθη πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών. Πλέον, η ίδια βρίσκεται στην τελευταία της κατοικία δίπλα ακριβώς από το μνήμα του γέροντος Δαμασκηνού στο καθολικό της μονής.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ηγουμένη Μακρίνα είναι η πρώτη μοναχή της ιεράς μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 εγκαταστάθηκε στην εγκαταλελειμένη εως τότε μονή και την επανίδρυσε με μεγάλο μόχθο. Σήμερα θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες μονές της ορθοδόξου εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ Κωνσταντίνος
Η ηγουμένη Μακρίνα στην τελευταία της κατοικία
Η αγάπη των μοναχών στο πρόσωπο της εκλιπούσας είναι έκδηλη