Κλεάνθης Βαρελάς: “ζητάμε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές…”

0
930

Η  επιβολή δημοτικών τελών σε πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις,  απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας και την τοπική κοινωνία, με την πτηνοτροφία να αποτελεί βασικό πυλώνα και παραγωγική δύναμη για την οικονομία στην περιοχή μας.

Σχετικά μας μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με όραμα»  Κλεάνθης Βαρελάς.

«Η οικονομική επιτροπή στις 21/09/21 πήρε μια ομόφωνη απόφαση για τον καθορισμό τιμών των δημοτικών τελών που αφορούν τις πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις.

Ο συνδυασμός μας ο εκπρόσωπος κ. Νικολάου στην οικονομική επιτροπή δεν έλαβε μέρος.

Οι πτηνοτροφικές κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις ως σήμερα δεν πλήρωναν δημοτικά τέλεια και μετά την δήλωση των τ.μ. που έγινε με τους προηγούμενους μήνες ήρθαν δημοτικά τέλεια σε πολλούς πτηνοτρόφους τα οποία είναι πολύ μεγάλα. Αν μια πτηνοτροφική μονάδα έχει 2000 τ.μ. αυτά ήταν με 2,35 ευρώ το τ.μ. το χρόνο, κάτι το οποίο από το μηδέν στο 2,35 η αύξηση είναι τεράστια.

Η  οικονομική επιτροπή  συζήτησε για να μειώσει στο 0,50 καθώς και σε κάποιους άλλους συντελεστές αυτό θεωρούσε ότι ήταν μια παγίδα που έπεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν γιατί η υποτιθέμενη ήταν τόσο χαμηλή στην ουσία που αυξήθηκε άπειρο αφού οι ίδιοι πλήρωναν μηδενικά δημοτικά τέλη Το Στεγάζονται σε χιλιάδες τ.μ. λόγω της φύσης του επαγγέλματος.

Εμείς, ως συνδυασμός, βλέποντας αυτό, αποχωρήσαμε από την οικονομική επιτροπή επειδή το θέμα ήρθε ως έκτακτο κατεπείγον απαράδεκτο γιατί η διοίκηση το γνώριζε εδώ και καιρό.

Δεύτερον, γιατί θέλω να έχουμε εισήγηση από τους παραγωγικούς φορείς του τόπου για αυτό το θέμα, εισήγηση που δεν ζήτησε ποτέ η διοίκηση του δήμου.

Θεωρούμε λοιπόν ότι τα δημοτικά τέλη θα εξοντώσουν επαγγέλματα που εμφανίζουν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου μας και θεωρούμε ότι η δημοτική διοίκηση αδιαφορεί εντελώς για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας που απασχολεί χιλιάδες άτομα.

Ως συνδυασμός  ζητάμε την αλλαγή της απόφασης της οικονομικής επιτροπής  και  προτείνουμε την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις πτηνοτροφικές, κτηνοτροφικές και γεωργικές επιχειρήσεις του δήμου ».

Πηγη: enimerosi-news.gr