Λ. Κοσμόπουλος: “η περιοχή κηρύσσεται αναδασωτέα και δεν θα γίνει καμία άλλη δραστηριότητα…”

0
992

Στην μάχη της πυρκαγιάς βρισκόταν νυχθημερόν όλες τις ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης όλου του Μεγαρικού λαού. Ο ίδιος σε δήλωσή του τόνισε ότι δεν θα γίνει καμιά παρέμβαση στα Γεράνεια Όρη:

«Η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη είναι αναμφίβολα μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, την οποία οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και όλοι όσοι συνέβαλαν στην επιχείρηση, δεν μπόρεσαν λόγω των συνθηκών και των ισχυρών ανέμων να αποτραπεί. Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.

Όμως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο μέτωπο της πυρκαγιάς, έθεσα κύριο στόχο και προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και στις συνομιλίες που έχω σε εξέλιξη με κυβερνητικά στελέχη την προστασία του περιβάλλοντος, την κήρυξη της κατεστραμμένης από την πυρκαγιά περιοχής ως αναδασωτέας και τον άμεσο σχεδιασμό και την κατά το δυνατόν γρήγορη υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και άλλων έργων υποδομής.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες δεσμεύθηκαν στις πιέσεις και τις ερωτήσεις που τους έθεσα ότι η περιοχή κηρύσσεται αναδασωτέα και δεν θα γίνει καμία άλλη δραστηριότητα.

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον ανεκτίμητης αξίας θησαυρό, στο δάσος που χάθηκε. Έχω ήδη προχωρήσει στην οργάνωση του σχεδιασμού για έργα που θα μας θωρακίσουν την επόμενη μέρα με το συντονισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Σύντομα θα δημοσιοποιήσω το σχέδιο που προκύπτει από τις συζητήσεις που βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη, για να ξεκινήσουμε τα έργα που χρειάζονται για την προστασία της περιοχής μας”.