Νέος πόλεμος δηλώσεων για το ωράριο των αθλητικών χώρων. Στον “χορό” οι αθλητικές ομάδες!!!

0
536

Δεν έχει τέλος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον τοπικό αθλητισμό του δήμου Μεγαρέων, με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μεταξύ της ΝΕΜ και του νομικού προσώπου του δήμου ΗΡΟΔΩΡΟΣ. Ο λόγος; Οι ώρες που δίνονται στους αθλητικούς χώρους για να αθλούνται οι ομάδες. Σήμερα, σειρά πήραν τα ΔΣ των αθλητικών συλλόγων τα οποία καταδικάζουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα….

Α.Ο. ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του Μορφωτικού Αθλητικού Ομίλου Κόροιβος, το οποίο εκπροσώπησα την 10η Σεπτεμβρίου 2021 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για τη σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των Κλειστών Γυμναστηρίων του Δήμου μας, καταδικάζω τη φράση του εκπροσώπου της ΝΕΜ «αισχρό πρόγραμμα», και τη μετέπειτα συμπεριφορά του Σωματείου να μην εισέλθει στη διαδικασία διαλόγου και να αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη.

Όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία της πόλης μας αντιλαμβάνονται τον όγκο των παιδιών της ΝΕΜ και την προτεραιότητα που έχει σαν επαγγελματικό σωματείο στη διάθεση ωρών, κάνοντας χρήση και των τριών Κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης, αλλά συνεργάζονται στοιβάζοντας, τις περισσότερες φορές, τους αθλητές τους στις ελάχιστες εναπομένουσες ώρες χωρίς διαμαρτυρίες που να ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια.

Η ανάρμοστη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΝΕΜ στην παραπάνω τηλεδιάσκεψη θεωρούμε ότι προσβάλλει το όργανο, τους εργαζόμενους σε αυτό, τη διαδικασία και εν κατακλείδι όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία της πόλης μας.

Με εκτίμηση,

Όλγα Λαναρά

Πρόεδρος ΔΣ ΜΑΟ Κόροιβος

Ο.Φ.Α.Φ.Α.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου Όμιλος Φίλων Αθλητισμού και Φυσικής Ανάπτυξης,το οποίο και εκπροσώπησα την 10/9/21 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για την σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων του δήμου μας,καταδικάζω την συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΝΕΝ και ιδιαίτερα την φράση «αισχρό πρόγραμμα».

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των σωματείων πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως ερασιτεχνικός αθλητισμός απαιτεί θυσίες από όλους μα πάνω απ όλα καλή θέληση προς όλους και διάθεση συνεργασίας.Τα προγράμματα δεν φτιάχνονται μόνα τους,τα φτιάχνουν οι υπάλληλοι του ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ μετά από εισηγήσεις των εκπροσώπων των σωματείων,ως εκ τούτου η φράση «αισχρό πρόγραμμα»απευθύνεται τόσο στους υπαλλήλους όσο και σε όλους εμάς που προτείναμε τις ώρες χρήσης του σωματείου που εκπροσωπούμε.Πιστεύω ότι η έκφραση αυτή δεν εκφράζει κανέναν μας και αν δεν ήταν ατυχής, πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα σωματεία.

Κλεάνθης Βαρελάς

Πρόεδρος Ο.Φ.Α.Φ.Α.

Α.Σ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου ΑΣ Ευκλείδης, το οποίο και εκπροσώπησα την 10η 9ου 2021 στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα για την σύνταξη των προγραμμάτων χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων του δήμου μας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Η φράση «αισχρό πρόγραμμα» που ακούστηκε και η απειλή για νομικές διαδικασίες από έναν σύλλογο που έχει ευνοηθεί τα μάλα έχοντας στη διάθεση των ακαδημιών του 3 κλειστά γυμναστήρια, μας βρίσκει παντελώς αντίθετους και αιφνιδιασμένους.

Ο σύλλογος μας ξεκίνησε να καλλιεργεί το άθλημα του βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο του 8ου δημοτικού όταν το δάπεδο ήταν τσιμέντο. Ουσιαστικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από εκεί όταν τοποθετήθηκε το παρκέ, παρά τη θέληση μας και προφανώς προς όφελος της ΝΕΜ. Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας με το νομικό πρόσωπο, ποτέ δεν θέσαμε θέμα προκειμένου με τη διαλλακτική στάση μας να βοηθήσουμε το έργο του όπως και των υπόλοιπων σωματείων της πόλης και ειδικά της ΝΕΜ που έγινε επαγγελματικό σωματείο και σίγουρα είχε μεγαλύτερη προτεραιότητα. Και πράγματι σε βάθος χρόνου η κατάσταση για τον σύλλογο μας ομαλοποιήθηκε.

Οι ακαδημίες ακμάζουν όταν έχουν στη διάθεση τους αγωνιστικούς χώρους αλλά αυτοί πρέπει να μοιράζονται όσο πιο δίκαια γίνεται σε όλους.

Γι’ αυτό με την προσβλητική επίθεση της ΝΕΜ στο νομικό πρόσωπο “Ηρόδωρος” θεωρούμε ότι προσβάλλονται και τα υπόλοιπα σωματεία που πασχίζουν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πόλη μας και την καταδικάζουμε απερίφραστα..

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Κίτσιος

πρόεδρος ΔΣ ΑΣ Ευκλείδη Μεγάρων

Γυμναστικός Σύλλογος

Το ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων καταδικάζει την ανάρμοστη συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΝΕΜ στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10-09-2021 με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ».

Τόσο ο χαρακτηρισμός του προγράμματος ως «αισχρού» όσο και η αποχώρησή τους στην έναρξη της διαδικασίας, υποτιμά και απαξιώνει την προσπάθεια όσων συμμετείχαν στην διαμόρφωση του προγράμματος.

Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν είναι όλα «αρένα». Μιάς κι όλοι οι Σύλλογοι επιτελούμε -μεταξύ άλλων- έναν σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο, οφείλουμε να κινούμαστε πάνω στους άξονες της συνεργασίας, της δικαιοσύνης και του διαλόγου και να υπηρετούμε με την στάση μας, εντός κι εκτός γηπέδου, όσα πρεσβεύουμε.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣ                                                    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here