Επιστολή Σταμούλη: επισπευστε τις εργασίες στην γέφυρα της ΠΕΟΑΚ!!!

0
1368

Τα πολλαπλά προβλήματα που έχει επιφέρει η επισκευή της  γέφυρας της εθνικής οδού μεταξύ Μεγάρων και Νέας Περάμου σε χιλιάδες πολίτες εντός και εκτός του δήμου Μεγαρέων, ανάγκασαν τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη να ζητήσει μέσω επιστολής στον αρμόδιο υπουργό, την  επίσπευση των εργασιών. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η ΠΕΟΑΚ θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία στα μέσα του 2022. Χθες, κάτοικοι της περιοχής με τον κ. Κλεάνθη Βαρελά βρέθηκαν στο σημείο για να διαπιστώσουν τις ελλείψεις.

«Κύριε Υπουργέ, η μεγάλη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, οφείλεται στο γεγονός ότι (κατ’ απαίτηση του λειτουργού τού έργου παραχώρησης και για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης), δεν εκτελούνται εργασίες επί του αυτοκινητοδρόμου κατά τις περιόδους, Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, Πάσχα, Καλοκαιριού και επίσημων αργιών».

Η παύση όμως των εργασιών στις προαναφερθείσες χρονικές περιόδους ουδόλως συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αφού οι δρόμοι στις περιόδους αυτές παραμένουν κλειστοί, και απεναντίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα, επειδή επιμηκύνει το χρόνο κατασκευής, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία του κόσμου να είναι αβάσταχτη και για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα δε τροχαία ατυχήματα είναι σε καθημερινή βάση, ανεξαρτήτως εάν η σχετική πληροφόρηση δεν φτάνει σε σας.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως η εκτέλεση του έργου να είναι συνεχής, χωρίς διακοπές, αφού αυτές αφενός μεν δεν συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, αφετέρου δε ταλαιπωρούν τους πολίτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις παρακείμενες επιχειρήσεις και στην τοπική οικονομία γενικότερα.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, στον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα και στους βουλευτές Δυτικής Αττικής κ.κ. Βαγγέλη Λιάκο και Γιώργο Τσίπρα”.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων