Σκληρή απάντηση δήμου Μεγαρέων στον Κλεάνθη Βαρελά!

0
445

Η Δημοτική Αρχή απαντά στον δημοτικό σύμβουλο Κλεάνθη Βαρελά με το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Όταν έχεις βάλει ως στόχο και όνειρο ζωής το να καταλάβεις την θέση του Δημάρχου οφείλεις και να φέρεσαι αναλόγως. Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Βαρελάς έκανε ερωτήσεις σχετικά με ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα(INVALOR 101), που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας. Προφανώς δεν τον ικανοποίησαν οι απαντήσεις και τις επόμενες μέρες απευθύνθηκε στις υπηρεσίες με σχετικό ερώτημα. Μέχρι εδώ ας δεχτούμε όλοι, πως είναι κάτι θεμιτό και στα πλαίσια του ενδιαφέροντος.

Κάποιος όμως, που θέλει να πράξει με λογική, μεθοδικότητα και έχει συναίσθηση του ρόλου του, αν δεν έχει τη γνώση σε κάποιο αντικείμενο, ενημερώνεται, απευθύνεται στις υπηρεσίες ή πλέον, και αφού βρισκόμαστε στο 2021, ψάχνει στο διαδίκτυο, όπου βρίσκονται  αναρτημένα όλα τα σχετικά.

Μαζί με την ασχετοσύνη και την ανεπάρκεια, παρατηρήσαμε επίσης πως του λείπει και η αρετή της υπομονής καθώς ο επίδοξος Δήμαρχος κύριος Βαρελάς δεν περίμενε καν την απάντηση των υπηρεσιών (εφόσον δεν κατάφερε κιόλας με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο να βρει τις απαντήσεις του).

Ταυτόχρονα με το ερώτημα στις υπηρεσίες προέβη σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Ψεύδη, ανακρίβειες, παραπλάνηση των πολιτών μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ας ξεκινήσουμε ενημερώνοντας τον πως ο Δήμος δεν θα εισφέρει ούτε μισό ευρώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο. Ας  παραπλάνησε ο κ Βαρελάς μέσω της συνέντευξης του στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ πως ο Δήμος θα συμμετάσχει με 15.000 €.

Όπως προβλέπεται στην μελέτη, που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο από το Απρίλιο του 2020, το μηχάνημα αυτό ανήκει ιδιοκτησιακά στο δήμο Μεγαρέων και μετά την υποχρεωτική περιήγηση του στους λοιπούς εταίρους μας σε Κύπρο και Αλβανία θα επιστρέψει, για την μόνιμη εγκατάσταση, επίδειξη και λειτουργία του στα Μέγαρα.

Σε αυτό το σημείο γεννάται και το αρχικό ερώτημα, δηλαδή, για το αν πρόκειται για ασχετοσύνη ή για πλήρη ανεπάρκεια. Για το αν κάτι απόλυτα θετικό για την προώθηση της ανακύκλωσης  στον Δήμο μας, το οποίο μάλιστα το κερδίσαμε μέσα από τα χέρια άλλων Δήμων χωρίς μάλιστα να μας στοιχίσει τίποτα, νομίζει ότι δυσφημώντας το και παραπληροφορώντας τον κόσμο θα κερδίσει κάτι ως αντιπολίτευση.

“Πλανάται πλάνην οικτράν”. Κυρίως όμως αν μέσα σε όλα αυτά δεν δύναται να πράξει τα στοιχειώδη, τον ενημερώνουμε πως οποιοσδήποτε δωδεκάχρονος στην πόλη μας σήμερα έχει τη δυνατότητα να κάνει μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά και πριν προβεί σε επικές και ανεπανάληπτες γκάφες, να τον κατευθύνει.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους πολίτες. Παραθέτουμε αυτούσιες όμως δύο επιστολές ενημέρωσης και κυρίως συγχαρητηρίων προς το Δήμο μας. Η μία από το Πανεπιστήμιο Πατρών , που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος και η άλλη απ’ τον Δήμαρχο Παραλιμνίου στην Κύπρο, που είναι ένας από τους εταίρους μας στο πρόγραμμα. Ας αμφισβητήσει κι εκείνους λοιπόν στα πλαίσια της παραπληροφόρησης, της αδυναμίας αντίληψης και της συνεχούς προσπάθειας δυσφήμησης της περιοχής μας.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here