Ανακοίνωση “Ηρόδωρου” για φραστικές επιθέσεις!!!

0
447

 

Ανακοίνωση ΗΡΟΔΩΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων δέχεται κάθε χρόνο φραστικές «επιθέσεις» από τοπικά Αθλητικά Σωματεία, των οποίων τα ιδιοτελή αιτήματα δεν ικανοποιούνται και αφορούν στην κατανομή των ωρών χρήσης στις Δημοτικές Εγκαταστάσεις Άθλησης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα προγράμματα των Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τον Αθλητικό Νόμο, τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, που έχει ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αλλά και από το  Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων, την ιστορικότητα, τη δυναμικότητα και τις διακρίσεις κάθε Αθλητικού Σωματείου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/2021 με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλα τα Αθλητικά Σωματεία των Μεγάρων προκειμένου να διαμορφωθούν τα ετήσια προγράμματα χρήσης των Δημοτικών Κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022. Από τη συνάντηση αποχώρησε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, αρνούμενη να συμμετάσχει στο διάλογο, εκφραζόμενη δια του εκπροσώπου της με ανάρμοστους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και προς τους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου. Το γεγονός καταδικάστηκε εγγράφως τόσο από τα Αθλητικά Σωματεία που συμμετείχαν στη συνάντηση όσο και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, σχετικές επιστολές και ανακοινώσεις τις οποίες και σας επισυνάπτουμε. Επίσης επισυνάπτεται ο Πίνακας διάθεσης ωρών και το ποσοστό κατανομής ωρών προς ενημέρωση όλων των Δημοτών και την αποφυγή δημιουργίας  ψευδών και παραπλανητικών εντυπώσεων.

 

Καταδικάζουμε τη φραστική βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε οποιαδήποτε απειλή. Θεωρείται επιβεβλημένη η ειλικρινής μεταμέλεια και η δημόσια συγγνώμη του Σωματείου «Νεανική Εστία Μεγαρίδος» τόσο προς το Διοικητικό Συμβούλιο και  τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων όσο και προς τα συμμετέχοντα στη συνάντηση Αθλητικά Σωματεία. Τέλος, σχετικά με τις απειλές, την οξύτατη φραστική βία και τις προσπάθειες συκοφαντικής δυσφήμισης που τελούνται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα, σε δεύτερο χρόνο, να κινήσουμε όλες τις νόμιμες και θεσμικές διαδικασίες, προκειμένου όσοι το πράττουν να εκτίθενται δημόσια, αλλά και να περιθωριοποιούνται άμεσα. Πρακτικές τέτοιου είδους και ήθους, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και αναμφισβήτητα δεν χωρούν στη σύγχρονη κοινωνία μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος»

του Δήμου Μεγαρέων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Με έκπληξη διαβάσαμε επιστολή που δημοσιεύθηκε σε Μ.Μ.Ε των Μεγάρων και αναφέρθηκε κακώς η ανάμιξη υπαλλήλων σε αποφάσεις του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ηροδώρου.
Σας ενημερώνουμε ότι κανένας υπάλληλος δεν έχει σχέση με την διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεγαρέων και ότι απλώς οι υπάλληλοι εκτελούν τις αποφάσεις των διοικούντων των Ν.Π.Δ.Δ. και κατ’ επέκταση του Δήμου Μεγαρέων.

Οτιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας. Τέλος όσον αφορά την «παράβαση καθήκοντος υπαλλήλων» που αναφέρεται στην επιστολή, θέλουμε και εμείς να ενημερώσουμε ότι επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος προς προάσπιση των μελών του Συλλόγου μας.

      Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Ιερόθεος Καστάνης                                                                    Ιωάννης Κολιαλής

EMAIL ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

 

α/α Επωνυμία

Αθλητικού Συλλόγου

Διατιθέμενες ώρες ανά Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μεγάρων Σύνολο
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο

«Αλέκος Σάλτας»

Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο

1ου – 2ου Γυμνασίου Μεγάρων

 
1 Ν.Ε.Μ. 54,5     (83%)    13,5      (19%)    20         (34%) 88      (45,1%)
2. Γ.Σ. Μεγάρων     4           (6%)    23         (33%)    14,5      (24%) 41,5   (21,3%)
3. Κόροιβος     0    17         (25%)      3           (5%) 20      (10,3%)
4. Α.Σ. Ευκλείδης     0    16         (23%)      9          (15%) 25      (12,8%)
5. Ο.Φ.Α.Φ.Α.     0      0     13          (22%) 13        (6,7%)
6. Νηριής  7,5    (11 %)      0       0   7,5     (3,8%)
Σύνολο ωρών εβδομαδιαίας χρήσης κλειστού γυμναστηρίου

 

 

 66         (33,9%)

 

   69,5   (35,6%)

           

    59,5  (30,5%)

 

195     (100%)

 

 

 

α/α Επωνυμία

Αθλητικού Συλλόγου

Διατιθέμενες ώρες στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου

«Γεώργιος Τσαλδάρης»

1. Ένωση Ν. Περάμου – Μεγάρων                         40,5      (75,7%)
2. Α.Π.Σ. Πέραμος                         10,5      (19,6%)
3. Γ.Σ. Νηρέας                           2,5        (1,3%)
  Σύνολο ωρών

εβδομαδιαίας χρήσης

κλειστού γυμναστηρίου

 

 

                        53,5     (100%)