Ραγδαίες εξελίξεις για την διέλευση του καλωδίου…

0
1130

 

Σε έγκριτους νομικούς έχει δοθεί πλέον η υπόθεση της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης που περνάει από τον δήμο Μεγαρέων και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν από την Πανμεγαρική Ένωση Συλλόγων, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανεξάρτητη προσφυγή από τις κινήσεις που θα κάνει ο δήμος Μεγαρέων και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα… Από την πλευρά του δήμου Μεγαρέων, το θέμα ετέθη στο δημοτικό συμβούλιο ωστόσο ο δήμαρχος Μεγαρέων δήλωσε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο “να δούμε τα συμφέροντα του δήμου… η ζωή προχωράει μπροστά” και ζήτησε συνάντηση με τους επικεφαλείς, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής κ. Άγγελου Μακρυγιάννη ο οποίος αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο. Από την άλλη η Πανμεγαρική Ένωση Συλλόγων προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Παρακολουθήσαμε εχθές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με λύπη το είδαμε να περνά κάτω από το πήχη. Έναν πήχη που όσον αφορά το καλώδιο υπερυψηλής τάσης, είχε ήδη τεθεί χαμηλά.

Έτσι γελοιοποιείται ο Δήμαρχος και ως θεσμός και ως πρόσωπο, αφού δεν εφαρμόζει την ομόφωνη, και με δική του ψήφο, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητήσει μέσω ασφαλιστικών μέτρων την διακοπή των εργασιών έως ότου δικαστεί η προσφυγή του Δήμου στο ΣΤΕ. Εργασίες για τις οποίες, ειδικά στην Πάχη, δεν γνωρίζουμε ποιός έχει εκδώσει τις απαραίτητες άδειες, αφού η συγκεκριμένη περιοχή δεν ανήκει στην Περιφέρεια.

Τα προσχήματα για την αντιπολίτευση έσωσαν οι κύριοι Μακρυγιάννης και Γκίνης με την αποχώρηση τους διαμαρτυρόμενοι ακριβώς γιατί δεν εφαρμόζει ο Δήμαρχος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς οι Σύλλογοι, δυστυχώς, δικαιονόμαστε για την απόφαση μας να καταθέσουμε προσφυγή στο ΣΤΕ ανεξάρτητα από τον Δήμο, έχοντας προβλέψει, σωστά, από νωρίς ότι η θέση του Δημάρχου είναι υπέρ της διέλευσης του καλωδίου και απλά σερνόταν πίσω από την αντιπολίτευση, μόνο για εκλογικό όφελος. Τελικά διαπιστώνεται ακόμα μια φορά ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό ούτε να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Εμείς οι Σύλλογοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα και αν μείνουμε μόνοι μας και θα καταθέσουμε εντός ημερών ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες. Ζητάμε από όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, επικεφαλής και μη, αλλά και της παράταξης του Δημάρχου, να πάρουν καθαρή θέση και να μας πουν αν θα παραμείνουν σταθεροί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσουν τα έργα ή θα ακολουθήσουν τον Δήμαρχο στον κατηφορικό δρόμο της γελιοποίησης.

Εμείς οι Σύλλογοι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, εάν δεν δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι άδειες, από όπου και αν προέρχονται, με τις οποίες η εταιρεία νομιμοποιείται να εκτελεί εργασίες στο Δήμο μας, καθώς και σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ή αλλάξει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».