Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για περιβαλλοντικά εγκλήματα στον δήμο Μεγαρέων!

0
899

Σε ανακοίνωση του τμήματος Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεγάρων, που ακολουθεί, γίνεται λόγος για “περιβαλλοντικά εγκλήματα” στον Δήμο Μεγαρέων: 

“Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες σοβαρότατων καταγγελιών ρύπανσης του περιβάλλοντος στο Δήμο μας, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία των συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα:

1) Στις 16/2/22, και για 10 ώρες περίπου, δύσοσμο αέριο κατέκλισε την ατμόσφαιρα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση! Παρότι, όπως πληροφορηθήκαμε από το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων, κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΠΕ και όλες οι συναρμόδιες αρχές, δεν κατέστη δυνατό «να βρεθεί κάποιο σημείο που να δίνει εξηγήσεις στο συγκεκριμένο γεγονός». Αν, όπως αναφέρεται στο εν λόγω δελτίο τύπου: «…οι έρευνες συνεχίζονται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας», θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε αν έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος του αέρα προκειμένου στη συνέχεια να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης ή/και τουλάχιστον οι βλαβερές της συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία!

Περαιτέρω, ως Τμήμα Αυτοδιοίκησης της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεγάρων, θα προτρέπαμε τη Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, με αφορμή το ανωτέρω συμβάν, όπως προχωρήσει πιεστικά προς την Κεντρική Διοίκηση (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και την Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να αυξηθεί η συχνότητα υλοποίησης του Προγράμματος Ελέγχου Ρύπανσης του αέρα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας και να γνωστοποιούνται στους πολίτες τα σχετικά ευρήματα.

2) Στις 18/2/22 ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» κ. Παναγιώτης Μαργέτης κατήγγειλε, στους Ελεγκτές Περιβάλλοντος στους Περιφέρειες, φωτιά σε παράνομη χωματερή στη θέση «Πλακούρα» κοντά στο πεδίο βολής, και μάλιστα σε σημείο με παρακείμενη κοίτη ρέματος. Δυστυχώς, η επιβλαβής για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αυτή πρακτική διαχείρισης των απορριμμάτων από πλευράς Δήμου είναι συστηματική εδώ και πολλά χρόνια! Το ίδιο συμβαίνει συνεχώς και στο λόφο «Στίκα», στους και σε άλλα σημεία στον κάμπο των Μεγάρων! Η σιωπή στους διοίκησης του Δήμου, σε σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο στους 22/2/22, προβληματίζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους πολίτες.”